Често задавани въпроси

Ние се стараем непрекъснато да обновяваме и обогатяваме тази секция, но ако не намирате отговор на въпроса си може да ни пишете и ние ще Ви отговорим максимално скоро.

Ще Ви бъдем благодарни ако и Вие ни предложите важни за Вас въпроси.

Въпроси и отговори

Какво представлява системата за видеонаблюдение?
Системата за видеонаблюдение позволява пълен контрол над мобилна собственост - автомобили, товарни МПС, селскостопански машини, служители чрез персонални камери и т.н. Чрез нея можете да проследите в реално време какво се случва във Вашата собственост. Разбира се, не е необходимо да стоите денонощно пред компютъра - всички събития ще бъдат надлежно запазени на използваната памет и в нашите сървъри така, че по-късно да можете да проследите последователността на важни за Вас събития.
Как всъщност извършвам видеонаблюдение?
След като монтирате нужното оборудване във Вашата собственост е достатъчно да свалите софтуер от нашите сървъри. Той е изцяло на български език и се предлага както за Windows, така и за iOS и Android. Ние ще създадем за Вас специален акаунт с уникално потребителско име и парола, така че конфиденционалността Ви да е гарантирана. От този момент нататък е достатъчно да се впишете в системата за да наблюдавате в реално време, да проследите изминати маршрути или да прегледате стари записи.
Мога ли да дам достъп на моите служители?
Разбира се. При това в напълно йерархично ниво според ангажиментите и отговорността им. Например можете да дадете права на г-н Х да наблюдава определен набор от ППС, да редактира настройки, да разглежда записи и т.н. На г-жа Y можете да разрешите единствено да наблюдава избраните от Вас ППС без право да променя каквото и да било. С две думи - контролът е изцяло във Ваши ръце.
Каква е резолюцията, с която заснемат камерите?
Максималната резолюция на всяка една камера е 1920x1080, 30fps, Full HD. Разбира се, Вие можете да я намалите за да бъдат запазени записи на използваната памет за по-дълъг период. Резолюцията, която ще наблюдавате в реално време може да бъде до 640х480. Тя е по-ниска заради ограниченията на мобилната мрежа и невъзможността и да пренесе толкова голям обем информация, колкото създават висококачествените камери за единица време.
Къде се пазят направените записи?
Записите се пазят върху паметта, която се използва от устройството (SD или HDD). Тя е защитена със специална кутия и ключ, така че само Вие да имате достъп до тях. Като допълнителна защита, записите могат да бъдат съхранявани и в нашите сървъри, така че дори при кражба на самото устройство Вие ще сте в състояние да проследите диействията и разпознаете извършителя.
Нужен ли ми е допълнителен GPS?
Необходим Ви е дотолкова, доколкото искате да знаете скоростта, с която се движат Вашите МПС и разчитате на опцията да проследите техния маршрут. Чрез допълнителният GPS тази информация се вгражда и в самите записи (координати и скорост). Той позволява и създаването на аларми за превишена или твърде ниска скорост, при които може автоматично да бъде направен запис от избрана от Вас камера. Като допълнение, чрез GPS-а може да създавате периметри на картата, които да служат като ограничение на работата на Вашите автомобили. При напускане или влизане в периметъра е възможно да настроите аларма.
Какво друго освен самата система ми е необходимо?
Освен чисто физическата система са Ви необходими още няколко неща: - Компютър или смартфон/таблет (iOs или Android), на който да наблюдавате в реално време Вашата собственост; - Достъп на избраното устройство до интернет; - Допълнителна памет за устройството (SD или HDD), на която да се съхраняват записите; - SIM карта с избран от Вас тарифен план за пренос на данни през интернет, която се използва от системата; - Абонамент за достъп до нашите сървъри, чрез които звукът и картината достигат до Вас.
Откъде мога да наблюдавам моите устройства?
Буквално от всяка точка на Земята. Достатъчни са Ви компютър или смартфон (iOS или Android) с достъп до интернет и Вашето потребителско име и парола.