Има ли по-добро решение за контрол на автопарка от GPS проследяването?

Има ли по-добро решение за контрол на автопарка от GPS проследяването?

Всеки собственик на фирма със сериозен автопарк изпитва проблеми и неудобства във връзка с поддържането му, неправомерното разходване на горива и материали, не са редки случаите на кражба или накратко казано – големият брой автомобили е и голям проблем. Ето защо пред управителите на развиващите се фирми и корпорации неизбежно стои въпроса „Как да намаля фирмените разходи и да контролирам персонала си?”. Защото все пак всеки по-нисък разход означава печалба, а сигурният контрол е единствената гаранция за качество.
През последните години в България, най-често срещаното решение беше и все още е GPS проследяването. В зависимост от това доколко е развита дадената платформа, то осигурява информация за:

 • Това дали автомобила е запален, дали е момент на престой или придвижване;
 • Това какъв е бил маршрута му за определен период от време и дали се е движил с превишена скорост;
 • Това дали някой неоторизирано е отворил капачката на резервоара или друг важен елемент (например люк на цистерна);
 • Това дали горивото в резервоара е намаляло без автомобила да работи.

Най-общо с това се изчерпват важните елементи от подобна система и честно казано тя работи добре. Добре, но в същото време дава крайно недостатъчна информация на собственика на автомобила.
Какво още Ви трябва ли? Отговорът е прост – ИСТИНАТА! Да, точно така – истината какво точно се е случило във важен за Вас период.
Какво имаме предвид? Отговорът се крие в прости, но неизмени въпроси.

 • Някой е отворил резервоара, но кой и какво се е случило? При обема на резервоара на един камион например е лесно да източите 20 литра нафта и да долеете… вода. Да, вода. Несъмнено двигателят ще се износва принудително бързо, но в крайна сметка Вие като собственик дори няма да разберете преди да е станало твърде късно. А работника… Работника ще повдигне рамене и ще каже „Ами, шефе, то нали си показва GPS-а? Колкото трябва, толкова и има вътре!”.
 • Превозвате ценен за Вас или клиентите Ви товар, който пристига увреден. Кой е виновен? „Ами то така си беше!”. „А, не, ние като го натоварихме беше здраво!”. Звучи ли Ви познато? Оправданията са за служителите, а за Вас остава да пропилеете често сериозна сума за да възстановите загубите на клиентите си.
 • Притежавате бетонов възел? Асфалтова база? Занимавате се със строителство или тежка механизация? Превозвате или работите с инертни материали? Случвало ли Ви се е да се чудите защо печалбата Ви е силно намаляла и защо разхода на материали е неоправдано висок? Със сигурност това е част от ежедневието Ви. За съжаление е твърде лесно по пътя към обекта или дори в самия него част от парите Ви да бъдат „изгубени” или „изчезнали”.
 • Фирмата Ви работи в сферата на винарството, фармацията, млекопроизводството? И Вие имате същите проблеми като всички останали, без значение дали говорим за събиране на реколтата, транспортирането и до Вашите складове или на по-късен етап – до търговските обекти. И този проблем си има име – кражби и увреждания!

Можем да продължаваме още и още, но не искаме да напомняме за нещата, които не могат да бъдат решени. Всъщност НЕ МОЖЕШЕ!
От близо две години ALLTIMECAMS и MVN.BG разработват специализирани компоненти и софтуер за наистина ясен, сигурен и безспорен контрол на целия трудов процес. Обичайното GPS проследяване е едва част от предлаганите от нас възможности, а най-голямото преимущество е директното мобилно видеонаблюдение, дори и в реално време. Само ще споменем някои от всички преимущества и те са:

 • Постоянен видео и аудио запис с кристално качество на случващото се в и около автомобила с до 8 камери. Разполагаме с влаго и прахо защитени модели, с компактен размер, позволяващи да бъдат монтирани буквално навсякъде в и по автомобила;
 • Наблюдение в реално време от всяка една камера или от всички едновременно;
 • Дублиране на направените видеозаписи на специален сървър за по-дълъг период на съхранение и лесен достъп;
 • Опции за аларми при превишена скорост, продължителен престой, напускане или влизане в избран от Вас периметър, загуба на връзка и други;
 • Достъп до системата по всяко време от компютър или смартфон (специални приложения за iOS и Android);
 • Ясни и категорични доказателства при ПТП, злоупотреба или кражба;
 • Точно и незабавно определяне на местоположението на МПС чрез GPS;
 • Проследяване на изминатият маршрут по зададени дата и час;
 • Възможност за дистанционен запис в реално време;
 • Компактен размер, лесен монтаж, осигурена защита срещу неоторизиран достъп;
 • И други, много други опции, които гарантират сигурност, контрол и най-вече сериозно намаляване на фирмените разходи.

Все още ли смятате, че част от заслужената Ви печалба трябва да бъде изгубена, присвоена или просто безотговорно изхарчена от други хора? Ние имаме различно мнение и ако желаете да Ви помогнем, просто се свържете с нас на office@mvn.bg, чрез формата за контакт или на тел. 0888216942. Заедно ще обсъдим проблемите Ви и сме сигурни, че ще намерим най-адекватното и финансово изгодно персонално решение. При това ще го подплатим и с двугодишна гаранция!

Ако Ви е трудно да се доверите само на думите ни, попитайте нашите клиенти, които вече оказват сигурен контрол:

                               ​​